Veel wetenschappers hebben moeite in gewonemensentaal over hun onderzoek te schrijven. Hun teksten zijn stroef, afstandelijk of zitten vol details die niemand interesseren. Als eindredacteur voor populair-wetenschappelijke bladen kan ik uitleggen hoe je het wél moet aanpakken. 

Ik verzorg cursussen voor onderzoekers waarin de deelnemers leren:

  • Hun kernboodschap te bepalen en uit te dragen

  • Een tekst af te stemmen op het beoogde publiek

  • Stijl en structuur bij te slijpen

  • Artikelen te pitchen bij redacties van kranten en tijdschriften

De cursussen kunnen op maat worden gemaakt. Neem contact met mij op voor informatie over de mogelijkheden en kosten.

De afgelopen maanden heb ik workshops verzorgd voor de Radboud Universiteit Nijmegen en voor Kennisinstituut Movisie. Binnenkort ga ik aan de slag voor Rijksuniversiteit Groningen en Fontys.